تاثیر موسیقی بر کودکان اوتیسم
تاثیر موسیقی در کودکان اوتیسم
موسیقی درمانی یک گزینه درمانی مکمل است که می تواند همراه با درمان های سنتی تر برای درمان افراد اوتیستیک استفاده شود.
این درمان می تواند به کودک مبتلا به اوتیسم کمک کند تا با استفاده از تکنیک های مختلف، ارتباطات مغز خود را بهبود بخشد. رقصیدن، آواز خواندن و نواختن سازها همگی می توانند عملکردهای حرکتی و کنترل هیجانی فرد را بهبود بخشند. گوش دادن به انواع خاصی از موسیقی و تعامل در گروه های موسیقی درمانی می تواند مهارت های ارتباطی و اجتماعی کودک را بهینه نماید.
هنگامی که موسیقی درمانی در همان سنین کودکی بخشی از درمان کودک باشد، تنظیم عملکرد و رفتار مغز می تواند تا پایان عمر ادامه داشته باشد.
موسیقی درمانی چیست ؟
موسیقی درمانی، رویکردی برای درمان روانشناختی و رفتاری است که نیازهای جسمی، شناختی، عاطفی و اجتماعی افراد را در هر سنی، از کودکان خردسال گرفته تا بزرگسالی برطرف میکند.
موسیقی درمانگران نیز نوعی درمانگر هستند، به این معنی که باید دارای مجوز بوده و توسط مراکز دولتی نظارت شوند. اکثر موسیقیدرمانگران دارای مدرک تحصیلات تکمیلی هستند، اما برخی ممکن است پس از لیسانس به دنبال مدرک ارشد باشند. با این سطح از صلاحیت حرفهای درمان، موسیقیدرمانگران میتوانند فضای امنی را برای مشتریان خود ایجاد کنند.
موسیقیدرمانگران برای هر مراجعه کننده، برنامه درمانی فردی را ایجاد میکنند، اما در جلسات گروهی نیز تمرین میکنند.
درمان با موسیقی درمانی می تواند شامل موارد زیر باشد:
آواز خواندن.
رقصیدن با انواع خاصی از موسیقی.
گوش دادن به انواع خاصی از موسیقی.
آموزش نواختن ساز.
نواختن ساز با دیگران.
نوشتن شعر.
آهنگسازی
موسیقیدرمانگر ممکن است یک یا دو مورد از این وظایف را به عنوان بخشی از طرح کلی درمان انتخاب کند، یا ممکن است در جلسات درمانی مختلف از چندین مورد از این روش ها استفاده کند.
هدف موسیقی درمانی تقویت مهارت های خاص در فرد مراجعه کننده، ابتدا در مفهوم درمانی است. سپس، درمانگر فرد را به انتقال این مهارت ها به بخش های دیگر زندگی اش تشویق می کند.
موسیقی درمانی برای افراد مبتلا به اوتیسم چگونه کار می کند ؟
یکی از اهداف اصلی موسیقی درمانی بهبود ارتباط است. هدف این درمان حمایت از افرادی است که در بیان مفهوم خود با کلمات مشکل داشتهاند و این کار را با آموزش راههای دیگر بیان به آنها انجام می دهند. این بدان معناست که موسیقی درمانی باید بتواند به افرادی که مبتلا به اوتیسم هستند به خوبی کمک کند، زیرا یکی از مشکلات اصلی افراد اوتیستیک مشکلات ارتباطی است.
در نهایت، موسیقی درمانی می تواند با تقویت توانایی های ارتباطی، کیفیت زندگی افراد را افزایش دهد. این درمان به بهبود روابط بین فردی آنها کمک می کند، مانند روابط آنها با درمانگران، اعضای خانواده و همسالانشان.
موسیقی درمانی معمولاً به عنوان یک درمان مکمل در کنار طیف وسیعی از مداخلات دیگر استفاده می شود. برای افراد مبتلا به اوتیسم، موسیقی درمانی می تواند همراه با نوعی رفتار درمانی (مانند درمان تحلیل رفتار کاربردی- (ABA استفاده شود. موسیقی درمانی جای یک درمان اولیه مانند ABA را نمی گیرد، اما می تواند رویکرد کلی درمان را تکمیل کند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که موسیقی درمانی مزایای بالقوه زیادی دارد، مانند:
جذب و حفظ توجه، که می تواند اضطراب را کاهش دهد و شناخت را بهبود بخشد.
کاهش پاسخ های منفی یا خود محرک.
افزایش مشارکت در اجتماعی شدن از طریق رفتارهای مثبت.
ارائه روشی برای ابراز وجود افراد غیرکلامی.
کمک به رشد برخی از مهارت های کلامی.
بهبود روابط متقابل بین فردی در بازی های گروهی، از جمله گوش دادن و نوبت گرفتن.
شناسایی و ابراز مناسب احساسات.
ادغام چندین حواس مانند صدا، لامسه و بینایی که برخی از افراد مبتلا به اوتیسم با آن دست و پنجه نرم می کنند.
بهبود مهارتهای حرکتی درشت و ظریف از طریق صداهای منظم و موزون که الهامبخش واکنشهای خاصی در بدن، مانند رقص می شوند.
تشویق تلاش برای انجام وظایف جدید در چارچوبی انعطافپذیرتر.
روش های موسیقی درمانی
موسیقی درمانی فقط باید توسط یک موسیقی درمانگر مجاز و دارای مدرک انجام شود، درست مانند سایر انواع درمان های رفتاری از جمله درمان ABA.
درمانگر باید بفهمد که مغز چگونه به تغییر احساسات، رفتارها و حتی واکنشهای فیزیکی ناشی از انواع خاص موسیقی، آلات موسیقی خاص یا روشهای خاصی از تعامل با موسیقی مانند آواز خواندن و رقصیدن، واکنش نشان میدهد. سپس درمانگر می تواند از دستورالعمل های تعیین شده برای ایجاد یک برنامه درمانی استفاده کند تا از رشد ارتباطات مثبت و جدید در مغز کودک اوتیستیک حمایت کند.
بهترین رویکردهای موسیقی درمانی که به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می کتند عبارتند از:
رویکرد رفتاری موسیقی درمانی. این رویکرد به بررسی تغییرات آشکار در رفتار کودک در پاسخ به موسیقی می پردازد که به دلیل تمرینات خاص و انواع مختلف تعامل با موسیقی رخ می دهد.
رویکرد یکپارچگی حسی در موسیقی درمانی. این رویکرد به کودکان مبتلا به اوتیسم که بیش از حد به محرکها واکنش نشان میدهند، کمک می کند که پاسخ کمتری داده یا رفتارهای حسی نشان دهند که واکنشهای فیزیکی خود را مدیریت کنند.
موسیقی درمانی خلاق. این رویکرد شامل بداهه نوازی و آهنگسازی برای تحریک مهارت های حرکتی، شناخت، حافظه و اجتماعی شدن است.
در کنار این سه رویکرد، ده ها مکتب موسیقی درمانی وجود دارد. اگر کنجکاو هستید که چه روشی ممکن است بیشتر به نفع فرزندتان باشد، با متخصص اطفال، متخصص مغز و اعصاب، روانشناس یا رفتار درمانگر کودکتان مشورت کنید تا شما را به یک موسیقی درمانگر که در مورد علائم خاص اوتیسم در کودک شما تجربه دارد ارجاع دهید.
مطالعات نشان می دهد که موسیقی درمانی به عنوان یک مداخله اولیه برای کودکان مبتلا به اوتیسم عمل می کند.
مانند بسیاری از اشکال درمانی که برای کمک به افراد مبتلا به اوتیسم طراحی شده اند، به نظر می رسد موسیقی درمانی به عنوان یک مداخله اولیه بهترین تاثیر را دارد. کودکان طیف اوتیسم معمولاً قبل از رسیدن به 4 سالگی تشخیص داده می شوند.
در مرحله تشخیص، پزشکان و والدین می توانند شروع به ایجاد یک برنامه درمانی کلی کنند. در حالی که درمان هایی مانند ABA درمانی، گفتار درمانی یا کاردرمانی می توانتد بخش عمده ای از برنامه درمانی را تشکیل دهند، درمان های مکمل مانند موسیقی درمانی می توانند برنامه کلی را کامل کنند.
طبق گزارش والدین، چندین مطالعه نشان می دهد که موسیقی درمانی مغز کودکان مبتلا به اوتیسم را "بازسازی" می کند و به آنها کمک می کند تا رفتارهای ناسازگارانه خود را کاهش دهند و تعامل با خانواده و دوستان را بهبود بخشند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که 8 تا 12 هفته مداخله موسیقی، ارتباط درونی مغز را در کودکان مدرسهای که در طیف اوتیسم قرار داشتند، تغییر داد.
در این مطالعه 51 کودک 6 تا 12 ساله شرکت کردند که قبلا هرگز موسیقی درمانی را دریافت نکرده بودند. اتصالات مغزی کودکان با fMRI که می تواند بخش های مختلف واکنش های مغز را بررسی کند اندازه گیری شد. نه تنها تغییرات رفتاری مثبتی در کودکان مشاهده شد، بلکه همانطور که والدین گزارش داده بودند، ارتباطات بین نواحی مغزی که مسئول برخی از مهارتهای حرکتی و پردازش صدا هستند، افزایش یافته بود.
با این حال، ارتباط بین نواحی پردازش بینایی و شنوایی نیز کاهش یافته بود. به نظر می رسد که این موضوع با پیشرفت ارتباطات اجتماعی مرتبط باشد، بنابراین احتمالا تغییراتی را برای پردازش همزمان چندین تحریک انجام داده بود.
موسیقی درمانی ممکن است برای یکپارچگی حسی نیز مفید باشد. در یک نظرسنجی از 434 موسیقی درمانگر، 32.3٪ گزارش دادند که ترجیح می دهند از رویکردهای یکپارچه سازی حسی برای کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم استفاده کنند، و 43.4٪ از 434 پاسخ دهنده گزارش دادند که این رویکرد را فوق العاده موثر می دانند. 38.3 درصد نیز گزارش دادند که آن را بسیار مؤثر می دانستند.
هزینه های موسیقی درمانی
هزینه موسیقی درمانی می تواند بر اساس جایی که کودک شما این درمان را دریافت می کند کمی متفاوت باشد. اگر بخشی از برنامه درسی آموزش ویژه آنها باشد، تحت پوشش هزینه های اداری مدرسه قرار می گیرد. اگر یک موسیقیدرمانگر دیگر را پیدا کنید، می تواند بین 70 تا 150 دلار در ساعت هزینه داشته باشد، همراه با هزینههای اضافی مرتبط با هزینه های اولیه و ایجاد برنامه درمانی.
بیمه درمانی معمولاً به طور خاص این درمان را پوشش نمی دهد. اگر بتوانید راهی برای ادغام موسیقی درمانی با انواع دیگر درمان مانند درمان ABA بیابید، ممکن است در عین پرداخت برخی از هزینه ها از جیب خود، بتوانید پوششی را دریافت کنید. برخی از شرکت های بیمه شروع به جبران هزینه های برخی از درمان های خلاقانه مانند موسیقی درمانی کرده اند، بنابراین با شرکت بیمه خود در مورد هرگونه پوشش احتمالی صحبت کنید.
انتخاب موسیقی درمانی برای فرزندتان
هنگامی که موسیقی درمانی به عنوان یک درمان مکمل، همراه با سایر مداخلات پزشکی استفاده می شود، به نظر می رسد برای کودکان خردسال مبتلا به اوتیسم به خوبی عمل کند. افزودن آن به برنامه درمانی فرزندتان می تواند به او در مدیریت مشکلات حسی، مهارت های حرکتی و ارتباطاتش کمک کند.
علاوه بر این، بسیاری از کودکان از موسیقی درمانی بسیار لذت می برند. آنها میتوانند توانایی موسیقیایی خود را توسعه دهند و در عین حال مهارتهای بسیار دیگری را کسب کنند که به ویژه برای رشد کودکان اوتیستیک مهم است.
درج نظر