تاثیر موسیقی بر سلامت روحی و جسمی کودکان

از دیگر مواردی که موسیقی بر کودکان تأثیر می‌گذارد و جزو فواید موسیقی برای کودکان است؛ سلامت روح و جسم آن‌ها است. در مورد سلامت جسمی می‌توان این مورد را در هماهنگی‌های اجرا و حتی نواختن خود ساز دانست. سلامت جسمی خود را در سازهایی با تحرک بالاتر مثل سازهای کوبه‌ای بیشتر نشان می‌دهد؛ و اما در خصوص سلامت روحی همان‌طور که می‌دانید آموزش موسیقی هم به‌صورت فردی و هم به‌صورت گروهی انجام می‌شود. همین تمرینات گروهی می‌تواند تجربه‌ی خوب یک کارگروهی و سلامت روحی را برای کودک دلبند شما به همراه داشته باشد. از نمودهای این سلامت روحی کنترل استرس و اضطراب و کاهش آن است. در ادامه این مورد را بیشتر برای شما عزیزان شرح داده‌ایم.

 

• تاثیر موسیقی بر اضطراب و استرس:

یکی از مواردی که موسیقی تاثیر قابل توجهی بر روی آن می‌گذارد کاهش استرس و تنش‌های روحی در کودکان است. تاثیر موسیقی بر روی کودک شما هم می‌تواند تاثیر خود موسیقی و هم می‌تواند تاثیر محیطی بر روی کودک شما باشد. حضور کودک شما در جمع‌هایی که به تمرین و نوازندگی می‌پردازند باعث می‌شود که از نظر استرس و اضطراب فرزند شما در محیطی آرام و شاد و به دور از استرس قرار بگیرد. همین امر باعث کاهش استرس و اضطراب توسط موسیقی برای کودکان می‌شود.

اما در مورد تاثیر خود موسیقی بر استرس و اضطراب کودکان می‌توان گفت که موسیقی کودکان عمدتاً فضایی شاد و توام با انگیزه و انرژی دارد. موسیقی‌ها و آهنگ‌هایی که کودکان می‌نوازند، از تحرک و انرژی خوبی برخوردار هستند و منجر به شادی کودکان شده که استرس و اضطراب را در آن‌ها کاهش می‌دهد.

 

 

 

تاثیر مثبت موسیقی بر اعتماد به نفس کودکان

از فواید موسیقی برای کودکان حضور در جمع‌های نوازندگی، اجرا برای خانواده، دوستان و فامیل و همچنین مورد تائید و مقبولیت قرار گفتن کودکان از طرف دیگر اعضای خانواده، به علت یادگیری یک مهارت هنری است؛ که این موارد تأثیر بسیار زیادی بر اعتماد به نفس کودک شما می‌گذارد. اینکه فرزند شما می‌تواند یک ساز را بنوازد و شعری را در کنار آن بخواند به‌صورت ناخودآگاه یک حس غرور مثبت در فرزند شما ایجاد می‌کند که خودباور شده و ‌ایمان پیدا می‌کند. یکی از موارد مهم دیگری که در اعتماد به نفس کودک شما تاثیرگذار است، اجرا است. برای اجرای موسیقی در یک جمع چه کوچک و چه بزرگ نیاز به جسارت و شجاعت دارد؛ اجرای موسیقی می‌تواند جسارت و شجاعت فرزند شما را افزایش دهد که در نتیجه منجر به افزایش اعتماد به نفس خواهد شد.

 

رابطه موسیقی و خلاقیت کودکان

عمدتاً کودکانی که از سنین پایین شروع به یادگیری موسیقی می‌کنند از خلاقیت بیشتری نسبت به هم‌سن و سالان خود بهره‌مند هستند. با توجه به این موضوع که موسیقی مغز و ذهن را به چالش می‌کشد و باعث تقویت یادگیری می‌شود؛ ذهن کودک فعال‌تر می‌شود و می‌تواند در این حالت خلاقیت بیشتری داشته باشد. خلاقیتی که ناشی از به‌کارگیری میزان بیشتری از مغز، تقویت یادگیری و تحلیل مسئله است.

 

تاثیر موسیقی بر نظم کودکان

موسیقی همواره از ریتم‌ها و ضرب‌های منظم تشکیل شده و نظم در سراسر یک موسیقی جاری است. به همین دلیل کودکان در هنگام یادگیری موسیقی می‌آموزند که در ابتدا چطور ترکیب‌ها و کسرها را بشناسند. سپس چطور نظم را در نواختن و اجرا رعایت کنند. این رعایت نظم در نواختن موسیقی تاثیر خود را بر کودکان می‌گذارد و به همین دلیل می‌توان گفت کودکانی که به یادگیری موسیقی مشغول می‌شوند از نظم خوبی برخوردار هستند.

 

سرگرم کردن کودکان با یادگیری موسیقی

یادگیری موسیقی مستلزم گذاشتن زمان و تمرین کردن است. علاوه بر این همان‌طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم؛ یادگیری موسیقی یکی از فعالیت‌های فوق برنامه برای کودکان است. یادگیری یک مهارت برای کودکان قطعاً می‌تواند از جذابیت بالایی برخوردار باشد. به همین دلیل می‌توان از موسیقی به عنوان یک فعالیت فوق برنامه مثبت برای سرگرم کردن کودکان استفاده کرد که از مزایای یادگیری موسیقی برای بچه‌ها است. مخصوصاً امروزه استفاده از کنسول‌های بازی و گوشی‌ها همراه و بازی‌های کامپیوتری زیاد شده است که هیچ‌کدام سودی برای فرزند شما نخواهد داشت. می‌توان با مشغول کردن کودکان برای تمرین موسیقی آن‌ها را سرگرم کرد و از این فضا دور نگه داشت.

 

تقویت مهارت‌های اجتماعی در کودکان

کار تیمی یکی از بخش‌های مهم در موسیقی است. اجراهای گروهی باعث می‌شود که فرزند شما در جمع‌های کوچک و بزرگ حاضر شود، با آن‌ها به تمرین بپردازد و با آن‌ها به اجرا برود. در صورت موفقیت آن‌ها را با دیگران شریک شود؛ یا حتی اگر اشتباهی از کسی در حین اجرا سر زد با اجرای درست خودش ایراد را بپوشاند. این موارد تنها گوشه‌ای از مواردی است که فرزند شما در یک اجرا و تمرین دسته جمعی موسیقی تجربه می‌کند و این موارد یکی از مهم‌ترین فواید موسیقی برای کودکان است. همه‌ی این موارد باعث می‌شود که مهارت‌های اجتماعی کودک شما افزایش پیدا کند. بتواند راحت‌تر با محیط پیرامون و افراد دیگر ارتباط برقرار کند و در آینده حتی برای کارهای گروهی مشکلی نداشته باشد. حتی بعضی از کودکانی که در زمان خردسالی و سنین کودکی تجربه اجراهای دسته جمعی را داشته‌اند و در کار گروهی موفق بوده‌اند، در بزرگ‌سالی نیز تیم‌ها و گروه‌های موفقی را رهبری کرده‌اند.

 

یادگیری موسیقی و افزایش سرعت یادگیری در سایر زمینه‌ها

یکی از مزایای یادگیری موسیقی برای بچه‌ها و مزایای موسیقی بر سلامت ذهنی بچه‌ها این مورد است که سرعت یادگیری در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. علت این افزایش سرعت یادگیری در کودکان موارد متعددی است. از جمله‌ی این موارد می‌توان به افزایش سطح هوش، تمرکز، بالا رفتن قدرت حل مسئله و مسائلی از این دست علت‌های اصلی افزایش سرعت یادگیری هستند که می‌توانند در آینده برای یادگیری علوم مختلف به فرزند شما کمک کنند.

موسیقی به عنوان یک تسکین‌دهنده استرس در زندگی انسان‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. این هنر بی‌کلام توانایی دارد تا تأثیرات آرامش‌بخش و آرام‌کننده بر روح و جسم انسان داشته باشد. در ادامه به نکاتی درباره نقش موسیقی به عنوان تسکین‌دهنده استرس می پردازیم. اخبار آموزشگاه